skip to Main Content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veere helpt elkaar

13 september 2022 @ 16:00 - 17:00

Veere helpt elkaar

13 september 2022

Op dinsdag 13 september krijgt de actie VEERE HELPT ELKAAR een nieuwe impuls. Er komen nieuwe kaarten voor het raam en nieuwe inwoners gaan we op de hoogte brengen van het project. In de twee weken na 13 september wordt door vrijwilligers bij alle inwoners van de kern Veere een kaart gebracht en uitleg gegeven over de actie.

In 2018 startte het eerste project VEERE HELPT ELKAAR. De Stadsraad Veere had het thema Zorg in het grote project “Fijn wonen in Veere” geïnventariseerd. Prioriteit nummer 1 was de vrijwillige zorg die mensen hebben voor elkaar. De Commissie Welzijn Veere stelde met ondersteuning van Welzijn Veere een kaart op die je voor je raam kan zetten en een sticker voor op de postbus in het buitengebied. Veere kleurde blauw van de kaarten.

Na 4 jaar komt er een vervolg en hopen we dat Veere rood/paars kleurt. Zo laten we zien dat er grote bereidheid is elkaar te helpen. Ook wordt op de kaart uitgelegd welke stappen je kunt zetten wanneer er wellicht meer georganiseerde hulp nodig is en het eigen netwerk ontoereikend is. Zo kan de vrijwillig burgeradviseur hulp bieden om de vraag goed in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aandragen. De vrijwilligers van burenhulp kunnen praktische hulp verlenen. Ook de huisarts speelt een belangrijke rol bijvoorbeeld bij eerstelijnshulp.

In de afgelopen 4 jaar is gebleken dat hulp vragen voor veel mensen niet gemakkelijk is. We hopen dat door de actie de drempel om hulp te vragen verlaagd kan worden.

Op 13 september zal om 16.00 uur de start plaatsvinden in de Korenmaat in Veere en om 17.00 uur zal de eerste kaart worden overhandigd aan een inwoner van de kern Veere.

Voor extra informatie of een uitnodiging voor de start kunt u contact opnemen met

06-28384745 Ellen Vooijs                  Commissie Welzijn Veere

06-51951382 Anjesca Sanders          Welzijnswerker van Welzijn Veere voor de kern Veere

Registreren

Toetreden 33 anderen!

Tribe Loading Animation Image

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om uw registratie te beheren.

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

NVT
Veere helpt elkaar
VEERE
dinsdag 13 september
DI 13
Repaircafé Koudekerke
KOUDEKERKE
woensdag 21 september
WO 21
Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE Duinzicht
woensdag 28 september
WO 28

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Gegevens

Datum:
13 september 2022
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Veere
Back To Top