Ga naar hoofdinhoud

De talloze verhalen van Diny Coomans haar vrijwilligerswerk

Diny, oorspronkelijk uit Domburg, is in 1961 in Aagtekerke komen wonen. Dit was toen wel wennen: “Ik kende helemaal niemand in Aagtekerke, het was echt een klein en hecht dorp”. Inmiddels heeft Diny vele contacten opgedaan via het vrijwilligerswerk, want hier is zij haar leven lang al mee bekend!

In Aagtekerke heeft Diny veel betekent. Op haar 25e is zij lid geworden van de Nederlandse Christen Vrouwen Bond (NCVB). Ze begon toen als secretaresse en is hierna ‘presidente’ geworden, zo werd toen de voorzittersrol genoemd. Ook werd Diny het eerste vrouwelijke bestuurslid in het schoolbestuur van de Diaconieschool in Aagtekerke! Die bestond toen uit mannen, maar een schoolbestuur met alleen oudere of alleenstaande mannen? Dat vond Diny écht niet kunnen. Ze heeft zich altijd ingezet om het verschil te maken, met als motto: “Je kan wel mopperen, maar als je zelf niks doet dan gebeurt er niks.”

Diny is al jaren vrijwilliger bij Welzijn Veere. Op 16 januari jl. heeft zij de voorzittersrol in de Commissie Welzijn Aagtekerke overgedragen. “Ik vond het nu, na 35 jaar, echt tijd om daarmee te stoppen”. Ondanks die stap terug blijft Diny lid van de Commissie. “We verzorgen sinds 2018 de ‘Samen aan Tafel’ in Aagtekerke. We begonnen met 30 personen en laatst waren dit er 62! Echt een succes en wij hopen dit voort te kunnen zetten”.

Wat Diny van vrijwilligerswerk vindt? “Het is ontzettend leuk en gezellig! Met de tijd is er veel veranderd, maar desondanks is er nooit een periode geweest die niet gezellig is geweest”.

Benieuwd geworden naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nlof neem contact met ons op via 0118 583687 of info@welzijnveere.nl

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.

Op de agenda

Vacatures

Werken met de DigiD-app
GRIJPSKERKE
dinsdag 18 april
DI 18
Repaircafé Koudekerke
KOUDEKERKE
woensdag 19 april
WO 19
Strôskerkenaren Samen aan Tafel
SEROOSKERKE De Zandput
woensdag 19 april
WO 19
DigiD en mijn gemeente
GRIJPSKERKE Nimmerdor
dinsdag 25 april
DI 25

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top