Ga naar hoofdinhoud

Elf nieuwe Veerse inwoners behaalden hun certificaat!

Afgelopen juni heeft een nieuwe groep statushouders vol trots hun certificaat van het Participatie Verklaringstraject in ontvangst genomen!

Om dat certificaat te behalen moesten de kersverse Veerse inwoners zich twee dagen verdiepen in wat wij in onze Nederlandse maatschappij belangrijk vinden: vrijheid, gelijkheid, solidariteit en meedoen. Samen gingen we in gesprek over de verschillen daarbinnen tussen hun land van herkomst en hier. Maar we vertelden ook over die typisch Zeeuwse gebruiken zoals ringrijden en bolussen. En over hoe het in Nederland gaat als je bijvoorbeeld trouwt, als er een kindje geboren wordt, of als iemand overlijdt. Hoe wij Koningsdag vieren? Dat kan je als kersverse inwoner natuurlijk alleen maar ervaren door zélf Oudhollandse spelletjes te doen op het plein van Welzijn Veere!

Jaco den Boer van Zeeuwland schoof aan om te vertellen wat Zeeuwland doet en wat Zeeuwland verwacht van hun huurders. Maar het was ook een mooi moment om in gesprek te gaan over alle vragen die de statushouders hebben over hun woning.

We sloten de laatste dag af met een excursie naar een typisch Nederlandse bezienswaardigheid: de schitterende molen in Oostkapelle!

Op de agenda

Vacatures

Fietstocht Meliskerke
MELISKERKE Ons Huis
dinsdag 16 juli
DI 16
Oogcafe Zoutelande
ZOUTELANDE
woensdag 17 juli
WO 17
Samen aan Tafel Meliskerke
MELISKERKE Ons Huis
donderdag 18 juli
DO 18
Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE of DISHOEK
woensdag 24 juli
WO 24

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top