Ga naar hoofdinhoud

Even voorstellen: Anjesca Sanders

Mijn naam is Anjesca Sanders, 26 jaar en sinds april 2022 ben ik gestart als Welzijnswerker bij Welzijn Veere. Mijn aandachtsgebieden zijn de kernen Gapinge en Veere, daarnaast heb ik net als andere collega’s nog een paar kern-overstijgende taken waar ik mij mee bezighoud. Het werken bij Welzijn Veere vind ik ontzettend leuk! Het werk is divers en daar krijg ik energie van, het is hier nooit saai!

Hoewel ik nu in Lewedorp woon met mijn vriend, zijn de kernen van de gemeente Veere mij niet onbekend. Ik ben opgegroeid in Oostkapelle waar ik tot twee jaar geleden heb gewoond.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst creatief bezig, en dat kan met van alles zijn. Van tekenen tot knutselen, cadeautjes leuk inpakken, voor iemand een persoonlijk cadeautje maken… Mijn creativiteit kan ik altijd wel ergens in kwijt!

Ook spreek ik graag af met vrienden, speel ik gezelschapsspellen met familie of vrienden (waar ik fanatiek van word). Maar ik vind het ook heerlijk om uit te waaien op het strand, of te genieten van een wandeling in het bos.

Naast al deze bezigheden doe ik zelf ook vrijwilligerswerk bij Villa Pinedo, waar ik buddy ben voor kinderen van gescheiden ouders.

 

Specialisaties en projecten:

Zoals eerder genoemd heb ik naast mijn twee aandachtsgebieden Gapinge en Veere ook nog een aantal kern-overstijgende taken waar ik mij mee bezig houd.

  • Jongerenwerk: Samen met mijn collega Dennis, Sandra en de jeugdraad organiseren we leuke uitjes voor jongeren woonachtig binnen de gemeente Veere. Daarnaast zijn mijn collega Dennis en ik druk bezig om het jongerenwerk een nieuwe impuls te geven!
  • Participatieverklaringstraject: Voor statushouders binnen de gemeente Veere organiseer ik samen met mijn collega Daphne zo’n twee keer per jaar een ‘participatieverklaringstraject’ (PVT). Dit is een verplicht onderdeel van de Wet Inburgering. Dit zijn twee dagen waarin statushouders leren over de Nederlandse kernwaarden, en de gewoontes en tradities in Nederland.
  • Vrijwilligersondersteuning: In de gemeente Veere zijn ontzettend veel vrijwilligers actief!Welzijn Veere is er voor al die vrijwilligers, maar ook voor de mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk én voor de organisaties die met vrijwilligers werken. Heb je hier vragen over, dan ben ik het aanspreekpunt op dit gebied!
  • Welzijn op Recept: Welzijn Veere is, in samenwerking met de gemeente Veere en Veerse huisartsenpraktijken, een pilotproject ‘Welzijn op Recept’ gestart. Samen met mijn collega René werk ik aan dit project. Meer informatie over Welzijn op Recept vind je hier.
  • Hulp voor Oekraïne: Toen vorig jaar de oorlog in Oekraïne uitbrak en er ook hier Oekraïense mensen zijn opgevangen, heeft Welzijn Veere haar netwerk benut om Oekraïners zo goed mogelijk wegwijs te maken in de kern. Dit door middel van buddy’s. Elke collega heeft contact met de buddy’s van zijn of haar kern. Maar als er vragen zijn vanuit collega’s of netwerkpartners, dan ben ik de vraagbaak voor hen, en ga ik aan de slag om de vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Heb je vragen?
Je kunt mij bereiken op maandag t/m donderdag via: a.sanders@welzijnveere.nl of 06-51951382.

Op de agenda

Vacatures

Week tegen Eenzaamheid
OOSTKAPELLE
donderdag 28 september
DO 28
Workshop Podium-Z
SEROOSKERKE De Zandput
vrijdag 29 september
VR 29
Koffie/kletsochtend Zoutelande
ZOUTELANDE
dinsdag 03 oktober
DI 03
Wandeltocht Meliskerke
MELISKERKE
dinsdag 26 september
DI 26

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top