Ga naar hoofdinhoud

Kees en het wandelfanatisme in Oostkapelle

Met hart en handen zet Kees zich in voor verschillende wandeltochten in Oostkapelle. Sinds 12-02-2015 vallen de wandeltochten zelfs onder de officiële naam ‘Stichting Wandelen Oostkapelle’. Er zijn in totaal dertien routes te bewandelen, die zijn opgedeeld in de letters A t/m M. Kees vertelt dat de organisatie niet veel tijd kost. “Vroeger moest ik de lijst schrijven, maar tegenwoordig is alles automatisch en doe ik dit op de computer!”.

Kees is elke donderdagmiddag te vinden in de voetbalkantine van Oostkapelle. Op die locatie starten en eindigen de wandeltochten. Het is een gezellige verzamelplaats waar de deelnemers achteraf wat koffie en thee drinken. Kees zegt dat het een sociaal moment is. Er vinden leuke gesprekken plaats!

Hoe zit dat dan met de weersomstandigheden? Kees vertelt: “Met slecht weer komt er niemand dacht ik, maar daar heb ik mij toen erg in vergist.” De deelnemers zijn fanatiek en komen altijd! De één loopt zelfstandig de 10 km en de ander de 5 km en komt voor de gezelligheid. Hoe dan ook, het is altijd leuk. “Er is een vriendschappelijke band ontstaan tussen de mensen die meedoen. Het is een hechte club, maar iedereen is welkom”, aldus Kees.

Kees zet zich enthousiast in voor de wandeltochten, maar of hij zelf een beetje sportief is? Kees beantwoordt met een lach: “Eigenlijk niet zo. Ik heb mij altijd al met sport beziggehouden, maar zelf ben ik nooit een sportmens geweest.”

Op de agenda

Vacatures

Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE Restaurant Duinzicht
woensdag 24 mei
WO 24
Senioren Fietstochten 2023
OOSTKAPELLE
dinsdag 30 mei
DI 30

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top