Ga naar hoofdinhoud

Een geslaagd participatieverklaringstraject!

Op 3 en 9 mei hebben onze collega Anjesca en stagiaire Steffi het participatieverklaringstraject (PVT) gegeven aan een enthousiaste, leergierige en gemotiveerde groep statushouders. Ze komen uit verschillende kernen van de gemeente Veere.

Tijdens de PVT kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Zoals de Nederlandse kernwaarden (vrijheid, gelijkheid, solidariteit, participatie), het wonen in Nederland en onze gewoontes en tradities! Wijkagent Bastiaan en Leon Cornelisse vanuit Orionis kwamen ook langs om iets te vertellen over hun werk. Daarnaast kregen we ook ondersteuning van onze vrijwillige sleutelpersonen. Ze hielpen ons, waar nodig, met het vertalen van Nederlands naar Arabisch. Door één van hen werd op beide dagen een heerlijke lunch bereid!

Na twee succesvolle dagen hebben de deelnemers hun diploma in ontvangst mogen nemen en zijn ze weer een stuk verder in hun integratie in Nederland en dus ook de gemeente Veere! Anjesca en Steffi hebben genoten van het participatieverklaringstraject met deze enthousiaste groep statushouders.

Op de agenda

Vacatures

Repaircafe Koudekerke 17 mei 2023
KOUDEKERKE De Klimop
woensdag 17 mei
WO 17
Strôskerkenaren Samen aan Tafel
SEROOSKERKE De Zandput
woensdag 17 mei
WO 17
Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE Restaurant Duinzicht
woensdag 24 mei
WO 24
Senioren Fietstochten 2023
OOSTKAPELLE
dinsdag 30 mei
DI 30

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top