Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde en gezellige Doortrapdag in gemeente Veere

Fietsen, wie is er niet groot mee geworden?
Wie fit en veilig wil blijven fietsen tot z’n 100e, kon dinsdag 16 mei aansluiten bij de Doortrapdag in Meliskerke. Het parkeerterrein van het dorpshuis Ons Huis was die dag afgeladen met voornamelijk e-bikes en de zaal zat vol met vijftig vrolijke senioren uit verschillende kernen.

De dag werd georganiseerd door Welzijn Veere, Provincie Zeeland en SOAB. SOAB trapte de dag af met een theoretisch gedeelte over veilig blijven fietsen. Met het hoofd vol handige weetjes, tips en adviezen pakte de groep buiten hun fiets voor een fietscheck bij de fietsenmaker Akkerdaastweewielers. Daarnaast konden de mensen ook terecht bij Combicomfort, voor een ervaring met speciale fietsen (driewiel, loopfiets, lage instap). De bewegingsagoog van PMC In balans zette de groep in beweging met waardevolle oefeningen om de spieren die je gebruikt met fietsen soepel en sterk te houden.

Een versterking van de innerlijke mens kwam in de vorm van heerlijke broodjes en dampende soep, verzorgd door de beheerder van het dorpshuis. Het gonsde in de zaal van de geanimeerde gesprekken. Buiten zette SOAB ondertussen een heus parcours uit, zodat de deelnemers na de lunch alle handige adviezen en tips in de praktijk konden uitvoeren.

Als afsluiting leidden de twee coördinatoren van Fietsgroep Meliskerke de deelnemers langs een schitterende fietsroute door ons groene Walcherse landschap. Het zonnetje maakte de tocht compleet! Na een woordje van Wethouder Marcel Steketee en met een goed gevulde goodiebag keerden de deelnemers daarna enthousiast huiswaarts.

Deze Doortrapdag is mogelijk gemaakt door Welzijn Veere, gemeente Veere, PMC In balans, Akkerdaastweewielers, Combicomfort, SOAB, het ROVZ & de fietstochtgroep Meliskerke.

De volgende Doortrapdag in de gemeente Veere zal weer in 2024 plaats vinden. Bent u ondertussen op zoek naar de volgende Doortrapdag in een andere gemeente? Zie de volgende link voor meer informatie: https://doortrappen.mett.nl/kaart+van+nederland/default.aspx

Vorige week dinsdag was er ook een stukje terug te zien van de Doortrapdag op Omroep Zeeland. Op Omroep Zeeland staat ook nog een stukje geplaatst:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15587254/senioren-moeten-vooral-blijven-fietsen-maar-wel-opletten?fbclid=IwAR1tdBb9isCsCYQf-GNNh7ic3VNjwvDNfh3hEOi2UlE2BCJuUPksVBPg1IY

Ook gezellig fietsen met een fietsgroep in jouw buurt? Bel of mail Welzijn Veere voor de mogelijkheden: info@welzijnveere.nl of 0118 58 36 87

Zie het fotoverslag hier: …………

Op de agenda

Vacatures

Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE Restaurant Duinzicht
woensdag 24 mei
WO 24
Ontmoet en Eet Zoutelande
ZOUTELANDE
woensdag 24 mei
WO 24
Senioren Fietstochten 2023
OOSTKAPELLE
dinsdag 30 mei
DI 30

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top