skip to Main Content

JEUGDRAAD VEERE ZOEKT NIEUWE LEDEN!

De gemeente Veere vindt het belangrijk dat de stem van jongeren gehoord wordt. Daarom is de Jeugdraad Veere (onderdeel van Welzijn Veere) indertijd opgericht, een gezellige groep enthousiaste jongeren van 13 tot 23 jaar die vol passie de gemeente adviseren, activiteiten voor Veerse jongeren organiseren en zich inzetten voor de maatschappij. Deze raad bestaat inmiddels al bijna 15 jaar. De Jeugdraad is op zoek naar nieuwe leden en nodigt alle jongeren die belangstelling hebben uit voor een meeting bij Welzijn Veere op woensdagavond 14 december om vrijblijvend een kijkje te komen nemen.

 De stem van de jeugd is belangrijk
De meningen en ervaringen van jongeren zijn onmisbaar voor het maken van goed beleid door de gemeente. Jongeren weten immers als geen ander welke problemen er spelen onder hun leeftijdsgenoten en welke wensen er zijn als het gaat om bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding. Ook kunnen ze invloed uitoefenen op het beleid van de toekomst: blijven ze later in de gemeente Veere wonen en waar en hoe willen ze dan wonen? Belangrijke zaken waarover de Jeugdraad de gemeente adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd. De Jeugdraad vergadert ongeveer 5 keer per jaar.

Uitjes
Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning. Ongeveer vier keer per jaar wordt er een uitje voor de Veerse jeugd georganiseerd. Een trip naar een pretpark, surfen op het Veerse Meer of skiën bij Skidôme bijvoorbeeld. Op die manier komen jongeren in contact met elkaar en ontstaan er nieuwe vriendschappen. Jeugdraadleden krijgen korting bij deelname hieraan. Ook staat er een leuke financiële vergoeding tegenover de vergaderingen.

Iets betekenen voor een ander
De leden van de Jeugdraad vinden het heel belangrijk om iets te doen voor de maatschappij. Ze organiseren daarom regelmatig activiteiten die jongeren stimuleren zich in te zetten voor een betere wereld. Zo zijn er vorig jaar oliebollen voor een goed doel verkocht en hebben de leden kaartjes gestuurd naar ouderen. Sandra van der Linde, welzijnswerker bij Welzijn Veere, is de contactpersoon van de Jeugdraad. Ze is aanwezig bij de vergaderingen en activiteiten en ondersteunt de leden waar nodig. Sandra ziet dat de jongeren met heel veel plezier in de Jeugdraad zitten: “naast het serieuze gedeelte is de gezelligheid onder elkaar heel belangrijk”. Overigens kunnen de uren die bij de Jeugdraad worden ingezet gebruikt worden voor vrije studiepunten of als (maatschappelijke) stage. En meedoen staat goed op je cv.

Laat je stem ook horen!
En schuif woensdag 14 december om 17:15 uur aan bij de meeting van de Jeugdraad. Locatie: Welzijn Veere, Schoolstraat 4 te Oostkapelle. Voor eten wordt gezorgd. Opgeven kan bij Sandra van der Linde via 06-51311333 (bellen of appen) of s.vanderlinde@welzijnveere.nl. De Jeugdraad hoopt jullie dan te zien!

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

Digicafe in Nimmerdor Grijpskerke
GRIJPSKERKE NIMMERDOR
donderdag 02 februari
DO 02
Schaatsbaan Rotterdam
ROTTERDAM
vrijdag 10 februari
VR 10

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top