skip to Main Content

Online ouderavond Onder Invloed op woensdag 26 januari 2022

Nederlandse jongeren zijn ongeveer dertien jaar als ze starten met hun eerste drankje, terwijl drank verboden is onder de 18 jaar. Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn of haar grens? Hoe maak je ‘samen drinken’ of blowen minder normaal? De interactieve online ouderavond Onder Invloed helpt ouders hierbij.  De Zeeuwse jeugd en alcoholaanpak ‘Laat ze niet (ver)zuipen’ organiseert de online ouderavond ‘Onder Invloed’ op woensdag 26 januari 2022 voor alle ouders en verzorgers van pubers. Aanmelden voor de online ouderavond kan door een mail te sturen naar info@czwbureau.nl.

Sophie wil graag wat drank op haar zestiende verjaardag. Omdat er ook jongens van achttien jaar bij zijn, zegt zij. Haar moeder verbiedt dit: jongeren mogen immers pas drinken als ze achttien zijn. Maar volgens Sophie komt er dan niemand op haar feest. Zonder drank hoeft ze geen feest. De vader van Sophie vindt het wel kunnen, een kratje. Wat doe je als ouders? Dit is een scène uit de interactieve voorstelling Onder Invloed; voor veel ouders van tieners een herkenbare en lastige situatie.

Ouders in spagaat
Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Artistiek leider Kim Zonneveld: “Ouders raken in een spagaat door de NIX18 afspraak: kinderen mogen officieel niet drinken maar ondertussen wordt er ‘overal gedronken’. En door alleen maar te verbieden is een open gesprek onmogelijk.  Wij helpen ouders met communiceren, bijvoorbeeld door afspraken te maken of vanuit de beweegredenen van hun kind tot een creatieve oplossing te komen.”

Over PlayBack
PlayBack speelt jaarlijks 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden met inbreng van het publiek, en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. Bekijk de trailer van de PlayBack ouderavonden. Meer informatie staat op www.tgplayback.nl.

Over Laat ze niet (ver)zuipen!
Onder de naam ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ werken alle Zeeuwse gemeenten samen met GGD Zeeland, Emergis Preventie, Politie Zeeland-West-Brabant en andere maatschappelijke partners samen om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Kijk op www.laatzenietverzuipen.nl voor meer informatie.
Nico van der Lely, kinderarts Polikliniek voor Jeugd en Alcohol:

“De ouderavond is een verfrissende manier om de (geleverde) kennis bij ouders te laten beklijven.”

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top