skip to Main Content

Week van de Jonge Mantelzorger

In de week van 1-7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger.
In die week wordt in het hele land aandacht gegeven aan al die jongeren die opgroeien in een gezin waar een ouder, broer of zus te maken heeft met chronische ziekte, beperkingen of psychische problemen. Ze worden ook wel Jonge Mantelzorgers genoemd.
Het thema van de week is ‘Niet te missen’ 
Ook Manteling doet mee aan de Week van de Jonge Mantelzorger.
Jonge mantelzorgers die bij Manteling bekend zijn krijgen in die week een kaart en twee kanjer koeken toegestuurd. Want kanjers zijn het!
Die helpen wat ze kunnen in de situatie waar ze opgroeien en soms heel wat meer te verstouwen krijgen dan leeftijdgenoten waar geen mantelzorgsituatie thuis is.
Wilt u ook meedoen om jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken?
Dit kan bijvoorbeeld door een jonge mantelzorger bij Manteling aan te melden, zodat wij ze met de kanjer koeken kunnen verrassen.
Het kan ook door de bijgevoegde posters op een zichtbare plek op te hangen of de berichten van Manteling in de Week van de Jonge Mantelzorger te delen.
En natuurlijk kan het ook het hele jaar door, door een oogje in het zeil te houden en Mantelzorg met de jongeren bespreekbaar te maken of te verwijzen naar Manteling.
Manteling heeft maatjes voor Jonge Mantelzorgers, die met hen op kunnen trekken en een luisterend oor kunnen bieden. Geregeld worden de Jonge Mantelzorgers ook door Manteling gebeld of er wordt iets voor ze georganiseerd. Ook kan Manteling meedenken met de mantelzorgsituatie situatie, adviseren en informeren over mogelijkheden die er zijn om de situatie te verlichten.
Voor meer informatie of aanmelden van een jonge mantelzorger kunt u bellen of mailen  met Nicolette Kölker.
Op de website van JMZPRO is ook veel informatie te lezen over de actieweek;
 

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

Workshop Podium-Z
DOMBURG
vrijdag 18 juni
VR 18
Stranddag Domburg 19 juni
DOMBURG
zaterdag 19 juni
ZA 19

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top