skip to Main Content

Wij staan voor je klaar!

Heb jij behoefte aan contact? Lukt het je (even) niet om bepaalde klusjes te doen? Of maak je je zorgen om iemand?

Je kunt bij ons terecht!

Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijkheden. Je hoeft het niet alleen te doen. Natuurlijk mag je ons ook altijd bellen.

Wij luisteren naar je en als dat nodig is, helpen we je verder. Bel ons op 0118-583687 (maandag t/m donderdag 9u-17u, vrijdag 9u-12u) of stuur een mail naar info@welzijnveere.nl.

Burenhulp
Burenhulp is een hulpdienst van Welzijn Veere, actief in alle dertien Veerse kernen. Je kunt bij Burenhulp terecht voor hulp bij boodschappen of medicijnen halen, of voor een (telefonisch) praatje en luisterend oor. Onze vrijwilligers houden afstand om het voor iedereen veilig te houden, maar de hartelijkheid is er niet minder om.

Doe je mee met Burenhulp? Stel je vraag of bied je hulp aan op deze pagina.

Landelijke telefoon- en chatdiensten

Mentale gezondheidscheck
Heb je behoefte aan tips, hulp of advies om deze periode door te komen? Of een persoonlijk gesprek? Denk dan eens aan de Telefoondienst van Emergis. Zowel telefonisch als via hun website kunnen ze je helpen met de (mentale) impact die corona kan hebben.
Tel: 0113 267080
Website: https://emergiscoronavirus.nl

De Luisterlijn
Tel.: 088 0767000(centraal) of 0113-256 896 (lokaal)
Website: https://www.deluisterlijn.nl

Dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor. Ook chatten is mogelijk.


Nationaal Ouderenfonds Zilverlijn
Tel.: 088-344 2000
Website: https://www.ouderenfonds.nl/activiteiten/zilverlijn

De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen. Als u zich aanmeldt wordt u regelmatig gebeld door onze professionele vrijwilligers. Zij bieden u een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Precies waar u behoefte aan heeft. U kiest zelf op welk dagdeel u gebeld wilt worden, in de ochtend of de middag. Een telefoontje duurt ongeveer 20 minuten. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk.

Het Rode Kruis
Tel.: 070-44 55 888
Website: https://www.rodekruis.nl

Een luisterend oor, praktische tips en hulp bij het online boodschappen doen.

De Kindertelefoon
Tel.: 0800-0432
Website: https://www.kindertelefoon.nl

Heb je vragen, maak je je zorgen, gaat het thuis niet goed, ben je bang, boos, verdrietig, of juist heel erg verliefd? Geen onderwerp is gek. Met de kindertelefoon kun je bellen of chatten over allerlei vragen.

Chat met Fier
Website: https://www.fier.nl/chat

Fier is een organisatie die kinderen, jongeren en volwassenen helpt die te maken hebben (gehad) met bedreigingen of geweld. Ook als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving, kun je je verhaal hier kwijt. Je chat met professionele hulpverleners.

Mind Korrelatie
Tel.: 0900-1450 (€0,15 per minuut)
Website: https://mindkorrelatie.nl

Anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en via chat, mail en whatsapp.

113 Zelfmoordpreventie
Tel.: 0900-0113
Website: https://www.113.nl

Het zijn spannende tijden. Ook in deze tijd, waarin mensen ook meer zorgen ervaren, blijft 113 Zelfmoordpreventie onverminderd hard aan haar missie werken; zorgen dat niemand radeloos en eenzaam sterft door zelfmoord.

Denkt u aan zelfmoord of maakt u zich zorgen om iemand? Neem dan contact op!

Tot slot

Duidelijke informatie over corona/covid-19 nodig?

Op de website van de Rijksoverheid vind je de meest recente maatregelen waaraan we ons in Nederland moeten houden. Ook het antwoord op vele vragen vind je hier.

Website: www.rijksoverheid.nl

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top