Ga naar hoofdinhoud

Medewerker educatie

Zonder vrijwilligers zou het Polderhuis niet bestaan. Jaarlijks zijn er zo’n 160 vrijwilligers actief voor het Polderhuis en de vuurtorens met hele diverse taken. Ons uitgangspunt voor vrijwilligerswerk: doe wat je leuk vindt en wat bij je past. Het aantal taken en de tijdsbesteding kan altijd in overleg worden aangepast. Als je vrijwilliger bent bij het Polderhuis ontvang je ook een vrijwilligerspas die gratis toegang geeft tot al onze locaties.

De werkgroep Educatie ontvangt scholen in het Polderhuis en gaat ook langs bij scholen. Wij verzorgen dan een geschiedenisles en daarvoor hebben wij 4 verschillende thema’s. Op een speelse en ongedwongen manier maken de kinderen kennis met de geschiedenis van Westkapelle en omstreken. We proberen de kinderen een onvergetelijke ochtend te bezorgen. Onder het motto: Verbeelding brengt je overal. Jouw taak bestaat uit het begeleiden en assisteren tijdens zo’n bezoek.

Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Neem dan contact op met educatie@polderhuiswestkapelle.nl. Wil je een keertje meelopen bij een schoolbezoek om te kijken of het iets voor je is? Ook dat is mogelijk!

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Gezocht enthousiaste leden voor de WMO Raad Veere

Bij de gemeente Veere willen we actief met onze inwoners overleggen over de manier waarop wij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) invullen. Daarbij staan we open voor hun ideeën en initiatieven. De Wmo verplicht ons daar ook toe. Bovendien moeten we advies vragen aan cliënten en belangenorganisaties. Hiervoor heeft de gemeente Veere de Wmo-raad ingesteld.
Deze Wmo-raad adviseert de gemeente over het Wmo-beleid. Bijvoorbeeld als we een beleidsplan maken, veranderen of evalueren. Of over de verordening maatschappelijke ondersteuning. Heeft een onderdeel van ander gemeentelijk beleid raakvlakken met de Wmo? Ook dan brengt de Wmo-raad daarover advies uit. De Wmo-raad bespreekt haar adviezen en ideeën altijd met andere adviesorganen in de gemeente. De Wmo-raad bevordert overleg en samenwerking tussen organisaties, instellingen en groepen die te maken hebben met de Wmo.

De Wmo raad zoekt mensen die wonen in de gemeente Veere en willen meedenken over het beleid van de gemeente  met betrekking tot de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugd.
Wij zoeken mensen die affiniteit hebben met:

>Jongeren
>Ouderen
>Mensen met een beperking
>Mantelzorgers
>Vrijwilligers

Overleg en vergoeding
De WMO-raad komt één keer per maand bij  elkaar. Voor dit vrijwilligerswerk betaalt de gemeente  een kleine vergoeding.

Wat doet de WMO-raad?
Op  de website van de gemeente Veere kunt u meer informatie vinden  over het werk van de WMO-raad (veere.nl/wmo-raad)

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat via mail: secretariaat.wmoraad.veere@gmail.com of telefonisch 06-30872261.

Sollicitatie
Bent u geïnteresseerd?
Wilt u dan uw sollicitatie met CV en korte motivatie sturen aan secretariaat.wmoraad.veere@g.mail.com  of per adres: WMO-raad, Nieuwe Wei 1, 4352 AM Gapinge.

Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw sollicitatie uitnodigen voor een gesprek, waar we ons werk verder toelichten.

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top