Ga naar hoofdinhoud

Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober. Landelijk staan we dan stil bij eenzaamheid. Ook in de gemeente Veere. Tijdens deze week organiseren we extra activiteiten in de kernen. Of we staan – tijdens een wekelijkse activiteit – stil bij eenzaamheid en verbinding. Want eenzaamheid bespreekbaar maken, is een eerste stap naar verbinding. Bekijk hier het programma.

Eenzaamheid is van ons allemaal. Of we nu jong zijn of oud, iedereen kent wel het gevoel van ‘je niet verbonden voelen’. Het hele jaar door organiseren inwoners in de gemeente Veere activiteiten. Samen voetballen, eten of wandelen zorgt voor verbinding. En biedt bovendien een kans om nieuwe mensen te leren kennen. Welzijn Veere ondersteunt vaak deze activiteiten, of neemt het initiatief ertoe.

Onze Nieuwsbrief staat helemaal in het teken van eenzaamheid. Hierin nemen we een kijkje bij wat inwoners in de Gemeente Veere allemaal doen en kunnen doen om ontmoeting en verbinding tussen mensen nóg meer te stimuleren. Samen proberen we eenzaamheid in onze gemeente aan te pakken!

Lees hier onze Nieuwsbrief Week tegen eenzaamheid 2023

Doe mee in jouw kern
Actief zijn en meedoen in jouw kern zorgt voor meer verbinding.

Bekijk hier

alle activiteiten die elke week of maand georganiseerd worden in jouw kern.

"Eenzaamheid, wat ben je overbevolkt."

‘Walcherse gezichten van eenzaamheid’ van Platform Eenzaamheid
Inwoners van Walcheren gingen in gesprek met jonge en oudere inwoners van Walcheren die zich eenzaam voelen of zich eenzaam hebben gevoeld. Het werden bijzondere, intense ontmoetingen. Elke interviewer maakte van dit gesprek een geschreven portret. De portretten geven een indruk van hoe het is om je eenzaam te voelen, ze schetsen herkenbare situaties in ieders leven en ze bieden handvatten en ideeën om iets te doen tegen de gevoelens van eenzaamheid.

Van 6 september t/m 4 oktober is de expositie ‘Walcherse gezichten van eenzaamheid’ te bewonderen in de Zeeuwse Bibliotheek Middelburg, samen met de foto-tentoonstelling ‘Praat met me’ van Dennis Van Akkeren.

Portret van Erik

Portret van Anneke

Portret van Raymond

Portret van Joke

Portret van Iris

Portret van Sarah

Portret van Lies

Voel jij jezelf vaak eenzaam en heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met de welzijnswerker van je kern

Eenzaamheid kan iedereen overkomen

Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid. Alsof het een schande is dat het jou overkomt. Terwijl het iedereen kan overkomen. Daar hoef je je niet voor te schamen. Maar eenzaamheid kan problematisch worden. Dan is het belangrijk er iets aan te doen. Theatermakers Oscar Kocken en Lucas de Waard maakten een voorstelling over eenzaamheid, waarin ze hun eigen ervaringen verwerkten. Je kunt gratis naar deze theatervoorstelling op woensdag 4 oktober in de Zeeuwse Bibliotheek Middelburg. Bekijk hier de uitnodiging voor de theatervoorstelling.

Op de agenda

Vacatures

NVT
Koudekerke Samen aan de Koffie
KOUDEKERKE Zuss&Coffee
donderdag 04 juli
DO 04
Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE of DISHOEK
woensdag 26 juni
WO 26

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Nieuws

Een jaar “samen aan de koffie “ in Grijpskerke

Het is nu ruim een jaar geleden dat we begonnen met “samen aan de koffie” op de eerst vrijdag van de maand.
Het is echt een groot succes. Een vaste groep koffiedrinkers en enthousiaste vrijwilligers.

Repaircafé Koudekerke

Op woensdag 19 juni bent u tussen 10:00 en 11:45 weer van harte welkom in ons Repair Café in de KLIMOP, Kerkstraat 2 te Koudekerke om uw defecte apparaat te laten nakijken en repareren. Graag verzoeken wij u om uw apparaat, de klacht en uw naam vooraf per mail aan te melden via verstraatecees@gmail.com.

Geslaagde natte & droge Doortrapdag 2024 in Veere!

Donderdag 16 mei werd er in de gemeente Veere weer een jaarlijkse Doortrapdag georganiseerd in samenwerking met de Provincie Zeeland, Gemeente Veere en Welzijn Veere. De Doortrapdag is een dag om mensen bewust te maken van het belang van zo lang als mogelijk, vrolijk, fit en veilig te fietsen.

Back To Top