Ga naar hoofdinhoud

Kom in beweging!

Plezier maken, fit blijven en andere mensen leren kennen. Dat kan sporten voor jou betekenen!
Wij helpen als je een goed idee hebt om mensen in beweging te brengen.
Heb je (financiële) hulp nodig om te kunnen sporten? Ook daarbij helpen we je graag.

Breng jij de buurt in beweging?
Heb jij een leuk idee om mensen in beweging te brengen? Je bent bij ons aan het goeie adres!
Onze welzijnswerker helpt graag bij het uitvoeren van plannen die je buurt, kern of vereniging gezonder en vitaler maken.

Hoe kunnen wij je helpen?
Wij gaan in gesprek met o.a. vrijwilligers, organisaties en verenigingen om (nieuwe) initiatieven op het gebied van sport en bewegen, vitaliteit, activering en preventie boven water te krijgen. We onderzoeken tevens of er knelpunten zijn die de uitvoering van deze plannen in de weg kunnen staan en welke oplossingen daarvoor geboden kunnen worden. Samen met partners uit de kernen, zet de welzijnswerker vervolgens de initiatieven in gang.

Enkele voorbeelden van projecten die in het verleden gestart zijn: ‘Zomervoetbal avonden’ in Meliskerke, wandelgroep ‘Domburgers aan de wandel’ en ook fietsvalpreventie en fitheidstesten in samenwerking met fysiotherapeuten en gezondheidscentra.

"Samen komen we in beweging!"

Financiële hulp om te sporten
Mee kunnen doen aan sportieve en culturele activiteiten is belangrijk. Ben je tussen de 4 en 18 jaar en wil je graag voetballen, muziekles volgen, aan streetdance, judo of theater doen of bijvoorbeeld turnen? Maar vormt geld een belemmering? Dan kunnen we een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor het betalen van de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Ben je 18 jaar of ouder en wil je je aanmelden bij een sportschool of -vereniging? Of bezoek je graag een museum? En heb je hier de financiële middelen niet voor? Dan zou het Fonds Cultuur, Sport en Onderwijs financieel kunnen ondersteunen bij culturele, recreatieve of educatieve activiteiten.

Laat ons je helpen!
Onze welzijnswerkers kunnen helpen met het uitvoeren van jouw idee voor een leuke sportactiviteit of met een aanvraag bij een van de fondsen.
Neem gerust contact op! Bel ons of vul dit contactformulier in.

Meer informatie over de fondsen:

Op de agenda

Vacatures

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Nieuws

Repaircafé Koudekerke

Op woensdag 19 juni bent u tussen 10:00 en 11:45 weer van harte welkom in ons Repair Café in de KLIMOP, Kerkstraat 2 te Koudekerke om uw defecte apparaat te laten nakijken en repareren. Graag verzoeken wij u om uw apparaat, de klacht en uw naam vooraf per mail aan te melden via verstraatecees@gmail.com.

Walking Football V.V. Serooskerke

Beweegfestijn VV Serooskerke
Vrijdagmiddag 19 april werd een beweegfestijn voor ouderen georganiseerd op de velden van VV Serooskerke. Jeu de Boules (St. Laurens), Bootcamp (Fitness De Driehoek), Old Stars korfbal (KV ONDO) en Walking Football (VV Serooskerke). In samenwerking met het Ouderenfonds en Welzijn Veere.

Kom in beweging met de Zeeuwse Leefstijlroute!

Binnenkort gaat de Zeeuwse Leefstijlroute in de Gemeente Veere weer van start. Verschillende (zorg)professionals bieden met veel enthousiasme dit laagdrempelige leefstijlprogramma aan, waarbij wandelen centraal staat en daarnaast gewerkt wordt aan de conditie en het leggen van sociale contacten.

Back To Top