Ga naar hoofdinhoud

Serooskerke

Serooskerke is een historisch dorp, wat te zien is uit de vele mooie panden. Vele kennen het van de waardevolle vondst van gouden munten. Met de opbrengst werd het zwembad aangelegd met de toepasselijke naam ‘Goudvijver’. Hoewel er op Schouwen-Duiveland ook een Serooskerke te vinden is, is deze kern typisch Walchers!

Serooskerke
"Waar een klein dorp groot in kan zijn!"

Platform Welzijn Serooskerke
Door samenwerking tussen Serooskerkse instellingen en organisaties wil Platform Welzijn Serooskerke (PWS) verbinden, bruggen bouwen en samenbrengen. Dit doet PWS zodat alle inwoners van Serooskerke prettig, waardig en met plezier zo lang mogelijk in het prachtige dorp kunnen blijven wonen. PWS wil dit samen aanpakken en oplossen. PWS is het luisterend oor en de ondersteuners voor alle inwoners van Serooskerke die het nodig hebben.
Weten wat het Platform Welzijn Serooskerke voor jou kan betekenen? Stuur een e-mail naar de voorzitter, Mevr. Ditty Kempe-Geschiere of neem contact op met onze welzijnswerker René Ouwerkerk.

Actief voor Serooskerke

Serooskerke
Vrijwilligersmiddag Terra Maris
Burenhulp

Burenhulp, dat doen we gewoon! Kun jij wel een helpende hand gebruiken? Of wil je juist iets doen voor je buur? Lees dan verder op deze pagina.
Of bel de vrijwillig Burenhulpcoördinator van Serooskerke
Mevr. Leny Geschiere-Coppoolse:
0118 592252 of 06 13742996

Samen Eten

Vindt u het gezellig om eens samen met anderen eten? In Serooskerke wordt maandelijks een gezamenlijke maaltijd, ‘Stroskerkenaren samen aan tafel’, georganiseerd. Schuif eens aan, u bent van harte welkom!

Iedere 3 woensdag van de maand
Inloop vanaf 11:45 uur, en om 12:00 uur aan tafel in de Zandput
Meer informatie: Mevr. A. Van Vooren 0118-591217 of amgeelen@zeelandnet.nl

Meer weten over samen eten in de Veerse kernen? Lees hier verder.

ZBBUZZ

De ZBBUZZ staat op donderdag 11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 2, 16 en 30 mei en 13 en 27 juni 2024 bij De Zandput 9.15-10.15u.

Welzijnsactiviteiten

In Serooskerke organiseren senioren uit Serooskerke zelf, soms in samenwerking met andere organisaties, activiteiten die speciaal voor u zijn bedoeld.
Komt u een keer kennismaken?

U bent van harte welkom op een van onderstaande momenten:

Ouderensoos – Biljarten
Maandag en woensdag van 13:00 – 17:00 uur
De Zandput
Meer informatie: Dhr. H. Kamp, 06-10188199 of 0118-59 10 25

Meer bewegen voor Ouderen – Nagalm
Vrijdag van 9:30 tot 10.30 uur
De Zandput
Meer informatie: Mevr. I. de Ruyter, 0118-58 30 18

Reis
Twee keer per jaar kunt u een reis maken met andere senioren.
Meer informatie: Mevr. Suus Koole 06 50 48 10 60

Op de agenda

Vacatures

Walibi Belgie
Walibi Belgie
zaterdag 20 april
ZA 20
Senioren Fietstochten 2024
OOSTKAPELLE
dinsdag 23 april
DI 23
Samen aan tafel Koudekerke
KOUDEKERKE
donderdag 24 april
DO 24
Informatieavond dementievriendelijke woon kern
BIGGEKERKE MFA Onderdak
woensdag 8 mei
WO 08

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Nieuws

Doortrapdag 16 mei 2024 in Veere

Op 16 mei aanstaande organiseert Welzijn Veere met de Provincie Zeeland, het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) gratis een Doortrapdag.
Fietsen tot je 100ste is het doel van het programma Doortrappen. Actieve senioren blijven steeds langer fietsen. Dit is een mooie ontwikkeling, want actief, gezond en mobiel en sociaal blijven, is belangrijk.

Informatie avond dementievriendelijke woonkern

Ben je inwoner van de gemeente Veere? Help dan mee aan het bouwen van een begripvolle samenleving voor mensen met dementie. We gaan tijdens de informatie avond verder dan alleen informatie delen over dementie. We bespreken wat jij kunt doen voor mensen met dementie, zodat zij zo lang mogelijk actief kunnen blijven in jouw dorp of stad. daarnaast vertellen we welke vormen van ondersteuning er mogelijk zijn door professionals die werken in jouw buurt. Iedereen is welkom!

Koudekerke aan de wandel

Op donderdag 4 april gingen we voor de eerste keer van start met de wandelgroep. We kunnen spreken van een geslaagde eerste editie van ‘Koudekerke aan de wandel’. We verzamelden voor 10uur bij Zuss Coffee, waar de regen op dat moment nog met bakken uit de lucht kwam vallen.

Back To Top