Ga naar hoofdinhoud

Samen eten

Vindt u het leuk om samen met anderen te eten? In alle kernen is het mogelijk om aan te schuiven voor een lekkere maaltijd.

Eet-initiatieven in de Veerse kernen

In alle Veerse kernen worden gemeenschappelijke eetmomenten georganiseerd. We hebben ze voor u op een rijtje gezet. Lijkt het u leuk deel te nemen? Meldt u zich dan aan bij de contactpersoon van uw kern. Graag tot ziens bij een van de maaltijden!

Aagtekerke

Twee keer per jaar organiseert de Commissie Welzijn Aagtekerke in samenwerking met Hotel Kodde een warme maaltijd voor senioren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Commissie.

Biggekerke

In Biggekerke is er iedere vrijdagmiddag een 3-gangen dorpsmaaltijd in het MFA. Inloop vanaf 11.45 uur. Vooraf aanmelden kan via mfabiggekerke@gmail.com. Meer informatie: dhr J. Vink 06 46265750.

Domburg

In Domburg wordt maandelijks, in wisselende horecagelegenheden, een gezamenlijke maaltijd, ‘Domburgers Samen aan Tafel’, georganiseerd door de Commissie Welzijn Domburg. Wilt u informatie over de eerstvolgende lunch? Of wilt u zich meteen aanmelden? Neemt u dan contact op met mevr. Agnes Los, 06 28 80 61 70

Gapinge

Hendrikje Sonius van de Spil verzorgt samen met vrijwilligers maandelijks een lekkere en gezellige maaltijd voor alle inwoners van Gapinge. De maaltijd is meestal op de laatste woensdag van de maand. Kijk voor de precieze data op de Facebookpagina of loop binnen bij de Spil. Graag vooraf aanmelden via info@spilgapinge of tel: 0118-591949.

Grijpskerke

In Grijpskerke wordt iedere tweede vrijdag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) van 12.00 tot 14.00 uur in Dorpshuis Nimmerdor een ‘Samen aan Tafel’ maaltijd georganiseerd. Graag vooraf aan mevr. Corry Francke, 0118 592187 laten weten dat u mee-eet.

Koudekerke

In Koudekerke zijn er twee eet-initiatieven:

Samen aan Tafel

Iedere vierde woensdag van de maand op verschillende locaties in de kern een maaltijd georganiseerd. Inloop vanaf 11.30 en om 12.00 aan tafel. Deelnemers worden vooraf per mail over de locatie geïnformeerd. Wilt u deze mails ook ontvangen? Neemt u dan contact op met Ans Francke 0118-556122 of ansfrancke@icloud.com. Bij haar kunt u zich ook aanmelden voor de maaltijden.

Maaltijd in de Klimop

Elke 2e woensdag van de maand bent u vanaf 12:00 uur van harte welkom om deel te nemen aan een gezellige maaltijd in de Klimop, die georganiseerd wordt door de kerk. Opgeven bij dhr. Adrie Minderhoud, Biggekerksestraat 7, 0118-552206.

Meliskerke

In Meliskerke wordt maandelijks een gezamenlijke maaltijd, de ‘Open Tafel’, georganiseerd door vrijwilligers. De Open Tafel is iedere derde donderdag van de maand, van 11:45 tot 13:30 uur in Ons Huis, Burg. Adelaarstraat 26.
Laat vooraf wel even weten dat u mee eet, aan dhr. Hans Moll, 06 511 87 235 of dhr. Lou Melse, 0118 56 13 15.

Oostkapelle

Iedereen in de leeftijd van 65+ en woonachtig in Oostkapelle, of daarbuiten, is van harte welkom bij ‘Oostkappelaars Samen aan Tafel’. Elke tweede vrijdag van de maand wordt er een 3-gangen maaltijd bereid in ANNO NU. Aanmelden kan bij mevr. B. Pattenier, 0118 582895.

Serooskerke

In Serooskerke wordt iedere derde woensdag van de maand in de Zandput ‘Stroskerkenaren samen aan tafel’ georganiseerd. Om 12.00 uur staat er een heerlijk driegangenmenu voor u klaar. Aanmelden kan tot een week voor elke maaltijd bij mevr. A. van Vooren, 0118 591217.

Veere

In Veere wordt maandelijks een gezamenlijke maaltijd, de Kompasmaaltijd, georganiseerd door vrijwilligers. U bent elke eerste maandag van de maand welkom om aan te schuiven van 18.00 tot 20.00 uur in de Korenmaat, het bijgebouw van de kerk. De maaltijden zijn bedoeld voor alleenstaande senioren. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met: mevr. W. Koppejan 0118 501638.

Vrouwenpolder

In Vrouwenpolder wordt door vrijwilligers iedere tweede woensdag van de maand, van 11:45 tot 13:30 uur, in De Ontmoeting een Samen aan Tafel maaltijd georganiseerd. Corbijn Catering kookt daarvoor een heerlijke driegangenmaaltijd. Wanneer u wilt deelnemen, meldt u zich dan aan bij mevr. F. Schout, 0118 592319.

Westkapelle

In Westkapelle wordt maandelijks ‘Eten met Senioren’ georganiseerd door vrijwilligers. Schuif eens aan, u bent van harte welkom. Iedere eerste woensdag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) van 11:30 tot 13:30 uur Bij de Koster.

Zoutelande

In Zoutelande kunt u kiezen voor de ‘Open Tafel’ waarbij er elke maand gezellig in WoZoCo De Tienden wordt gegeten, of voor ‘Eet & Ontmoet’ waarbij u elke keer in een andere horecagelegenheid in Zoutelande kunt lunchen onder het genot van een goed gesprek met elkaar. De ‘Open Tafel’ richt zich op de wat minder mobiele ouderen en ‘Eet & Ontmoet’ op de vitale senior.

De Open Tafel is iedere derde donderdag van de maand, van 12:00 tot 13:30 uur, in De Tienden. Aanmelden hiervoor kan bij mevr. J. Lievense, 0118 561891.

Eet & Ontmoet is altijd op een woensdag of donderdag om de ca. 6 weken, op wisselende locaties. Via mail of flyer worden de data bekend gemaakt, maar neem voor vragen of aanmelden ook gerust contact op met Caroline Geelhoed, 06 43848377.

Eet ook gezellig mee!

Op de agenda

Vacatures

NVT
Samen aan Tafel Meliskerke
MELISKERKE Ons Huis
donderdag 19 oktober
DO 19
Digicafe in Nimmerdor Grijpskerke
GRIJPSKERKE NIMMERDOR
donderdag 07 september
DO 07
Wandelen Meliskerke
MELISKERKE
dinsdag 12 september
DI 12

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Nieuws

Week tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid is dit jaar van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober. Landelijk staan we dan stil bij eenzaamheid. Ook in de gemeente Veere. Tijdens deze week organiseren we extra activiteiten in de kernen. Of we staan – tijdens een wekelijkse activiteit – stil bij eenzaamheid en verbinding. Want eenzaamheid bespreekbaar maken, is een eerste stap naar verbinding.

Nieuw! De wandelgroep in Grijpskerke

Maandag 11 september is er voor het eerst gestart met de gratis wekelijkse wandelgroep in Grijpskerke. De wandelgroep in Grijpskerke is een laagdrempelig initiatief om inwoners uit Grijpskerke samen te laten bewegen in de natuur en te verbinden met elkaar.

Repaircafé Koudekerke

Op woensdag 20 september bent u tussen 10:00 en 11:45 weer van harte welkom in ons Repair Café in de KLIMOP, Kerkstraat 2 te Koudekerke om uw defecte apparaat te laten nakijken en repareren. Graag verzoeken wij u om uw apparaat, de klacht en uw naam vooraf per mail aan te melden via verstraatecees@gmail.com.

Back To Top