Ga naar hoofdinhoud

Jeugdraad voor jou!

Wil je graag meebeslissen over jouw toekomst?
Of leuke uitjes organiseren, bijvoorbeeld naar Walibi of Skidôme?
Vind je het belangrijk om iets voor een ander te doen?
En ben jij tussen de 12 en 24 jaar en woon je in de gemeente Veere?

Dan is de Jeugdraad misschien iets voor jou!

Jeugdraad schrijft kaartjes voor eenzame ouderen

Als lid van de Jeugdraad Veere geef je advies aan de gemeenteraad en organiseer je de leukste uitstapjes.
Je wordt ondersteund door ons en je leert allerlei skills, zoals voorzitten, notuleren, adviezen schrijven, organiseren en vergaderen. Je kan de uren gebruiken voor je (maatschappelijke) stage en het staat ook nog eens super goed op je CV! Dubbel winst dus!

Hoe werkt de Jeugdraad

De Jeugdraad Veere komt ongeveer vijf keer per jaar samen voor een algemene jeugdraadvergadering in de gehele samenstelling. Voor iedere algemene jeugdraadvergadering wordt de vaste contactpersoon van de Gemeente Veere uitgenodigd, om de lijnen kort te houden.

Door deel te nemen aan de Jeugdraad Veere leren jongeren over verantwoordelijkheid, plannen, vergaderen en samenwerken. Welzijnswerkers van Stichting Welzijn Veere ondersteunen de jongeren in het uitvoeren van hun taken en begeleiden het proces waar nodig.

  • Advies

 De gemeente Veere kan met adviesvragen komen tussentijds of tijdens het overleg. Jeugdraadleden kunnen ook ongevraagd advies geven aan de gemeente. De jeugdraadleden zullen om advies en informatie in te winnen een beroep op hun achterban en de jongeren in de kernen doen.

  • Eropuit!

De jeugdraad organiseert samen met Welzijn Veere uitstapjes voor jongeren uit de Gemeente Veere. Tijdens het eerste overleg na de zomervakantie worden de activiteiten voor het nieuwe schooljaar besproken. Bij het uitstapje zelf zullen de jeugdraadleden een actieve rol vervullen. Het doel is om jongeren samen te brengen en de samenhang te versterken. Daarnaast worden deze uitstapjes benut om erachter te komen wat er leeft onder jongeren door enquêtes uit te zetten.

  • Voor Elkaar

De jeugdraad organiseert twee keer per jaar een actie die in het teken staat van “Maak het verschil en beteken iets voor een ander”. De jeugdraad kan hierbij andere jongeren stimuleren mee te doen. Soms wordt aangesloten bij al bestaande (landelijke) acties. Het doel is maatschappelijke betrokkenheid te stimuleren onder jongeren.

"De Jeugdraad zoekt jou!"

Nieuwsgierig?
Bel, app of mail Sandra!
06 51311333
s.vanderlinde@welzijnveere.nl

Volg de Jeugdraad op
Instagram en Facebook
en blijf op de hoogte van de
leuke activiteiten!

Logo Jeugdraad Veere

Op de agenda

Vacatures

NVT
Rommelmarkt Grijpskerke en Buttinge
GRIJPSKERKE en BUTTINGE
zaterdag 18 mei
ZA 18

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures

Nieuws

Walibi was geweldig!

Zaterdagmorgen 20 april vertrokken we rond de klok van 8.00uur met een bus vol enthousiaste jongeren naar Walibi België te Wavre.
Ondanks een paar fikse regenbuien werd het een fantastische dag, een dag waarop iedereen met volle teugen heeft genoten van de maar liefst 41 gave attracties waarvan 9 achtbanen.

Nieuw! Dinsdagavond zaalvoetbal in Meliskerke

Sinds dinsdag 29 augustus is er voor het eerst gezaalvoetbald in de gymzaal van Meliskerke. Van 18:30-19:30 voetballen groep 5 t/m 6 (12 kinderen) van 19:30-20:30 voetballen groep 7 t/m 8 (16 kinderen). De kinderen vonden het hartstikke leuk om een training te krijgen van de trainers en er werden al heel wat doelpunten gemaakt!

Even voorstellen…

Hallo allemaal! Mijn naam is Demian Duyvelaar. Sinds 1 september 2022 werk ik voor Welzijn Veere. Ik ben daar heel blij mee, omdat ik het gevoel heb dat alle werkzaamheden die ik hiervoor heb uitgevoerd, binnen mijn nieuwe rol als welzijnswerker bij elkaar komen.

Back To Top