Ga naar hoofdinhoud

Een succesvol participatieverklaringstraject!

Op 21 en 30 november mochten we weer 10 statushouders ontmoeten die bij ons ‘het participatieverklaringstraject’ (PVT) hebben gevolgd!
 
We hadden een goed gevuld programma waarbij we mochten samenwerken met veel verschillende partijen. Zo ontvingen we de eerste dag iemand van Zeeuwland en bezochten we de ZBBUZZ en Columbus van de ZB Bibliotheek van Zeeland. Ook kwamen de Nederlandse kernwaarden aan bod. En natuurlijk was er ook ruimte voor uitleg over een Nederlandse traditie: Sinterklaas!
 
Op dag 2 brachten we een bezoekje aan Korenmolen d’Arke waar we een rondleiding en uitleg kregen over hoe de molen werkt en welke producten hier allemaal uit voortkomen. Bij de bakkerij naast de molen werden we verwend met een heerlijk gebakje, gemaakt met meel van de molen!
 

Ook ontvingen een van de Veerse wijkagenten, die uitleg kwam geven over de werkzaamheden als wijkagent. Er was tijd om vragen te stellen en om uit te wisselen wat de verschillen zijn met de politie in Nederland, en in andere landen.

We kregen hulp van twee vrijwilligsters met vertalen. En natuurlijk hebben we ook heerlijk samen gegeten. Op de eerste dag werd de lunch verzorgd door een vrijwilligster die heerlijk voor ons heeft gekookt, en op de tweede dag nam iedereen wat mee!

Na twee succesvolle dagen mochten alle deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen!

Op de agenda

Vacatures

Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE of DISHOEK
woensdag 26 juni
WO 26
Koudekerke Samen aan de Koffie
KOUDEKERKE Zuss&Coffee
donderdag 04 juli
DO 04
Strandavond Noordduine
Noordduine Domburg
vrijdag 05 juli
VR 05

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top