Ga naar hoofdinhoud

Onderscheiding voor ‘moeder-overste’ Els Breel

VEERE – Het is gewoon fijn om mensen te helpen. Meer woorden had Els Breel deze week niet nodig toen ze de vraag kreeg waarom zij zo heeft ingezet voor het welzijn van de inwoners van Veere

Els Breel (64) is een van de initiatiefneemsters van Burenhulp Veere en sinds 2015 was ze actief als coördinator van dat project. Oftewel de ‘moeder-overste’ van de Veerse vrijwilligers, zo hoorde ze bij haar afscheid. Welzijn Veere is trots op Els want buitenom burenhulp coördinator, doet zij ook vrijwilligerswerk voor kompasmaaltijden, VV Veere, Veere helpt elkaar, seniorenreis, de oranje- en wijkvereniging en zet ze zich zich in als mantelzorger.

Zelf had ze gedacht dat het afscheid in betrekkelijke stilte zou verlopen. Maar dat gebeurde dus niet. Met een smoes was ze naar Jachtclub gelokt waar heel wat vrijwilligers haar verrasten. En de grootste verrassing was de komst van burgemeester Rob van der Zwaag. Die had niet alleen een gigantische bos bloemen voor haar meegenomen, maar hij spelde haar ook de Veerse Waarderingsonderscheiding op. Per jaar krijgen maar een paar mensen die onderscheiding die speciaal door Van der Zwaag in het leven is geroepen om mensen te eren die zich heel erg inzetten voor de lokale samenleving.

Op de agenda

Vacatures

Workshop Podium-Z
BIGGEKERKE MFA Onderdak
vrijdag 15 december
VR 15
Uitvoering tweede voorronde
MFA Onderdak
vrijdag 22 december
VR 22
Inloop Energie spreekuur
KOUDEKERKE De Klimop
woensdag 20 december
WO 20
Samen aan tafel Koudekerke
KOUDEKERKE Restaurant Duinzicht
donderdag 21 december
DO 21

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top