Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde natte & droge Doortrapdag 2024 in Veere!

Donderdag 16 mei werd er in de gemeente Veere weer een jaarlijkse Doortrapdag georganiseerd in samenwerking met de Provincie Zeeland, Gemeente Veere en Welzijn Veere. Deze keer vond de Doortrapdag plaats in het Akkoord, het gebouw van de muziekvereniging, in Veere. De Doortrapdag is een dag om mensen bewust te maken van het belang van zo lang als mogelijk, vrolijk, fit en veilig te fietsen.

We begonnen de dag wat minder met flinke regenbuien, maar toch kwamen de meeste mensen op de fiets, zelfs een aantal helemaal uit Westkapelle! Ze werden verwelkomd door Dennis & Anjesca en kregen vervolgens een heerlijke bak koffie of thee. Om 10:00 werd er afgetrapt met de verkeersveiligheid theorie van Mark vanuit SOAB. Men kreeg tijdens deze presentatie tips en er werd een quiz gespeeld over verkeersveiligheid.

Na de quiz was het tijd voor een korte pauze en werd de groep na de pauze in twee verdeeld. De ene groep kreeg beweegtips en deed beweegoefeningen met Leefstijlcoach Kim Peene uit Veere en de andere groep kon mee met Rens van fietsspecialist Piet Voskamp voor een uitgebreide fietscheck. Na een half uur werden de groepen gewisseld.

Rond het middaguur was er vanuit het Akkoord een heerlijke lunch voor iedereen voorbereid. Tijdens de lunch was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en wethouder John de Jonge kwam ook gezellig mee eten. De wethouder benadrukte tijdens zijn praatje hoe belangrijk het is dat iedereen (ondanks het weer) aanwezig was om op deze dag kennis op te doen om zo veilig en zo lang mogelijk te blijven bewegen met elkaar. Vervolgens werden Kim en Rens bedankt voor hun hulp en gingen we verder met het programma.

Tijdens de lunch was er al een fietsparcours uitgezet, dus we konden na het eten direct met het oefen parcours beginnen. De wethouder mocht beginnen en Mark van SOAB fietste mee om, waar nodig, tips te geven. Vervolgens mochten de andere deelnemers ook het parcours afleggen. Ondertussen deelden Anjesca & Dennis alvast veiligheidshesjes uit aan de deelnemers.

Jo Koppejan, momenteel oud organisator van de fietsgroep in Veere, had namelijk een prachtige route voorbereid. Tijdens deze route fietsten we tussen het prachtige landschap tussen Veere en Middelburg in. We kwamen onderweg zelfs een lepelaar tegen, 6 reigers op een rij en nog vele andere mooie dieren. Tijdens het fietsen werd er gezellig met elkaar gepraat en werd er al door verschillende deelnemers gesproken om ook lid te worden van de fietsgroep in Veere.

Bij terugkomst werd er nog een laatste bak koffie/thee aangeboden en werd de dag geëvalueerd. Bij de vraag; ‘’Heeft u deze dag als nuttig ervaren m.b.t. het veiliger fietsen?’’, stak iedereen zijn hand op. Vervolgens kregen de mensen die in een groep fietsen nog de kaarten mee van ‘’Veilig in de groep fietsen’’, die ook gedeeld worden met andere mensen in de fietsgroepen. Vanuit Welzijn Veere en de Provincie werden er ook veiligheidshesjes geschonken aan Huberdien, de nieuwe organisator van de fietsgroep Veere.

Jo werd bedankt voor zijn gemaakte route en iedereen kreeg een goodiebag mee. In totaal kwamen er ondanks de regen 24 deelnemers naar deze dag toe en keek de organisatie terug op een erg geslaagde dag!

Hebt u behoefte om deel te nemen aan een fiets- of wandelgroep in de gemeente Veere? Kijk naar de mogelijkheden in het volgende bestand: 

Wandel- en fietstochten per kern 2024

Behoefte aan fietstips? Zie de fietstips van deze dag in de volgende bestanden:

Doortrappen Samen Fietsen gedragsregels veilig in de groep fietsen HR

Doortrappen Samen Fietsen veiligheidstekens inhalen HR

Doortrappen Samen Fietsen veiligheidstekens verkeersobstakels HR

Doortrappen Samen Fietsen gedragsregels vooruitkijken HR

De Doortrapdag is mede mogelijk gemaakt door:

         

Op de agenda

Vacatures

Samen aan Tafel Koudekerke
KOUDEKERKE of DISHOEK
woensdag 26 juni
WO 26
Koudekerke Samen aan de Koffie
KOUDEKERKE Zuss&Coffee
donderdag 04 juli
DO 04
Strandavond Noordduine
Noordduine Domburg
vrijdag 05 juli
VR 05

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top