skip to Main Content

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden. Helaas blijken zaken als ‘een greep uit de kas’ en ‘vriendjespolitiek’ vaker voor te komen dan velen denken. De wet gaat dat tegen door procedures en verantwoordelijkheden met elkaar te bespreken en vast te leggen.
Het goede nieuws is dat we in samenwerking met Lars Hooning (Hooning Consult) En Stichting  Welzijn Middelburg een gratis online voorlichting via ZOOM organiseren op 26 mei van 19.00-21.00uur. Omdat wij het belangrijk vinden om alle verenigingen en stichtingen in de Gemeente Veere zo goed mogelijk te informeren, bieden wij deze online bijeenkomst gratis aan.

Heb je interesse?
Meld je dan (vóór 25 mei!) aan via email adres info@welzijnveere.nl
Vermeld hierbij je naam en de vereniging of stichting waarbij je aangesloten bent.
Je kunt je ook telefonisch aanmelden, bel dan naar 0118 583687.
Heb je voordien vragen? Neem dan contact op met Kim Goeseije
k.goeseije@welzijnveere.nl / 06 10121903
Als je je hebt aangemeld ontvang je op 25 mei een link waarmee je deel kunt nemen aan de online bijeenkomst.

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

Workshop Podium-Z
DOMBURG
vrijdag 18 juni
VR 18
Stranddag Domburg 19 juni
DOMBURG
zaterdag 19 juni
ZA 19

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top