skip to Main Content

Maak het ze niet te makkelijk

Criminelen staan niet stil. Ze zijn gespecialiseerd in het steeds verzinnen van nieuwe manieren van oplichting. Handig maken ze gebruik van digitale trucjes en onoplettendheid van mensen. Ook senioren zijn vaak het slachtoffer van criminelen.

Maar we kunnen er wat aan doen! Door onszelf aan te leren extra op te letten bijvoorbeeld. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een campagne gehouden om mensen hiervoor handige tips te geven. In de campagne worden 4 onderwerpen uitgelicht: Meekijken bij pinnen, Babbeltrucs, Hulpvraagfraude en Phishing.

Door middel van voorlichtingsfilmpjes met acteur Kees Hulst, bekend van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’, krijgt u over alle thema’s concrete tips en adviezen.

Zelfs al zijn we alert, toch kan het ons allemaal overkomen dat we een keer opgelicht worden. Dat is vervelend, maar schaam u niet! Maak altijd melding bij de politie en infomeer indien nodig uw bank. Soms kan (meer) schade voorkomen worden en alleen als u het meldt, kan de politie de daders opsporen.

De filmpjes zijn hier te zien. En alles over de campagne en wat u zelf kunt doen, leest u op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Meekijken bij pinnen

Babbeltrucs

Hulpvraagfraude

Phishing

Senioren in de gemeente Veere kunnen met allerlei vragen over welzijn terecht bij Welzijn Veere. Kijk op deze pagina voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Deel dit bericht op:

Op de agenda

Vacatures

Jeugdhonk Domburg 27 november
Hoe leuk is het om je vrienden te ontmoeten? En dan een keertje niet op school of op je telefoon.
DOMBURG
vrijdag 27 november
VR 27
Workshop 2 Podium-Z winter 2020
Podium-Z is speciaal voor en door jongeren! Je leert muziek maken onder leiding van professionele muziekcoaches!
DOMBURG
vrijdag 27 november
VR 27
Workshop Instagram
Instagram is één van de meest populaire sociale netwerken van dit moment. Via Instagram laat je je mooiste foto's zien, die je direct kunt delen met vrienden, familie en andere volgers.
GRIJPSKERKE
maandag 30 november
MA 30
Workshop 3 Podium-Z winter 2020
Podium-Z is speciaal voor en door jongeren! Je leert muziek maken onder leiding van professionele muziekcoaches!
DOMBURG
vrijdag 4 december
VR 04

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Of, wil je graag iets voor iemand betekenen? Er zijn in de gemeente Veere genoeg mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures en ontdek hoe je het verschil kunt maken!

Bekijk alle vacatures
Back To Top